2010. március 8., hétfő

Hamilton majdnem szögre akasztotta a sisakot

Lewis Hamilton a 2009-es Ausztrál nagydíjat követően alaposan fontolóra vette, hogy hátat fordítson a Formula 1-nek. A brit azután gondolkodott el a befejezésen, miután a szezonnyitó futam után kiderült: hazudott a versenybíráknak. (A tények: a verseny befejezése előtt 3 körrel, biztonsági autós fázisban Trulli kisodródott a pályáról, amivel így Hamilton mögé került. A brit a következő körben visszaengedte maga elé, tartva egy esetleges büntetéstől. A futam leintését követően azonban a McLaren bepanaszolta a Toyotát sárga zászlónál történő előzésnél, amit a versenybírák helyén valónak is ítéltek, Trullit pedig 25 mp-ces időbüntetéssel "jutalmazták". Később azonban a steward-ok újra összeültek, és egy Hamilton és a csapatmenedzser közötti rádióbeszélgetés alapján úgy döntöttek, mégsem Trulli a hibás az esetért, tehát megtarthatta a 3. helyezését, míg Hamiltont kizárták az Ausztrál nagydíjról, a csapatmenedzsert pedig felfüggesztették állásából.)

"Az után, ami történt, sok mindent át kellett gondolnom. Érdekel, hogy az emberek mit gondolnak rólam. Olyan érzés volt, hogy 'talán nem kellene a sportban lennem', és nem az, hogy nem ennél a csapatnál." - mondta a brit.

Hamilton azonban meggyőzte az a sok támogatás amit a rajongóktól és a családjától kapott:
"A családom, a csapatom, a szurkolóim és a fantasztikus levelek támogatottak, és azt gondoltam, hogy 'tudod mit, hibáztam, de ezek az emberek adnak egy második esélyt és támogatnak'."

Hamilton azt is elmondta, tanult az esetből és a jövőben igyekszik elkerülni az ilyen eseteket:
„Nem szeretnék ismét abban a helyzetben lenni. Ez olyan, mint amikor odatartod a kezed egy bizonyos kutyának, az pedig megharap - nem teszed többé ugyanazt. Itt hasonló a helyzet, ugyanis egyszer már megharaptak, és nem akarom, hogy újból megtörténjen. Soha nem akarok újra ilyen helyzetbe kerülni, és nem is hiszem, hogy valaha kerülnék.
Azt nem tudom megmondani, mi fog történni a jövőben, de mindig is mondtam, hogy szeretem a sportot, szeretek nyerni, a megfelelő módon győzni. A becsületesség nagyon fontos a számomra."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése