2010. március 26., péntek

Új elnöke van a GPDA-nak

Az Ausztrál nagydíjon összeültek a versenyzők, és új elnököt választottak a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének (GPDA). Az előző elnök, Pedro de la Rosa már korábban jelezte, hogy lemond elnöki tisztségéről, miután újra versenyzői ülést kapott, és így kevesebb ideje lenne képviselni a szövetséget. Az új elnök a Mercedes istálló német tartalékversenyzője, Nick Heidfeld lett.

Egyes értesülések szerint a két igazgató, Fernando Alonso és Mark Webber is lemondtak tisztségükről, helyüket Felipe Massa és Sebastian Vettel veszik át.

A GPDA legfontosabb feladata a versenyzők képviselete, és leginkább a biztonságra vonatkozó kérdésekben szoktak értekezleteket összehívni. Annak ellenére, hogy ez mindenkinek közös érdeke lenne, vannak pilóták akik nem csatlakoztak a szövetséghez, ilyen például Michael Schumacher is. Egyes vélemények szerint azáltal, hogy a Mercedeses Heidfeld lett az új elnök, megnyílik az út Schumi érkezése előtt is.
A szervezet tagjainak egyszeri 2000 eurós belépési díjat, és a továbbiakban minden egyes világbajnoki pontért 500 eurót kell befizetni, amely összegeket a biztonságra fordítják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése