2010. április 9., péntek

Ecclestone újabb őrült ötlete

A Forma 1 mindenható ura, Bernie Ecclestone ismét egy merész, és igencsak hangos visszhangtól kísért ötlettel rukkolt elő a napokban, miszerint a szombati időmérő edzés helyett, egy egyszerű sorsolást kellene rendezni, és ezzel eldönteni az indulási helyeket...

Ecclestone-nak nem ez az első őrült ötlete, de kétségkívül ez is toplistás helyen áll. Szerinte ugyanis, ha mindig olyan kerül pole pozícióba, aki a legjobb autóval indul, akkor az kétségkívül meg is tudja tartani a helyezését (kivéve persze a rendkívüli viszonyokat). Ha viszont a sorsra bíznák a döntést, akkor izgalmasabb versenyek is kerekedhetnének a mostanság igen megszokott unalmas futamokból. Annyiban igaza van, hogy a nagy csapatok (Ferrari, McLaren, Red Bull - csak hogy a jelenlegi három legerősebbet említsem) valóban képesek lennének harcolni a helyezésekért, és valószínűsíthetően végiggázolnának a mezőnyön... de valahogy az ötlet mégis banálisan hangzik.

A futamokat izgalmasabbá kell tenni, de nem ilyen módon. Talán ha megérjük azt, hogy nem lesz évről-évre újabb szabálymódosítás, ha valami mellett végre kitartanak hosszú távon is, akkor változhat valami... addig pedig csak kísérleteznek, és egyelőre messze még az alagút vége.

Mit gondoltok, mitől lehetnének izgalmasabbak a futamok? Vissza a tankolást? Kötelező x számú boxkiállás? Írjátok meg, ha van véleményetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése