2010. április 19., hétfő

Spanyol nagydíj Shanghai-ban?

A múlt héten, Izlandon kitört Eyjafjallajökull tűzhányó miatt elrendelt légtérzár komoly veszélybe sodorta a következő, három hét múlva rendezendő Spanyol nagydíjat.
Mint ismeretes, a légtérbe került vulkáni hamu miatt a repülőgépek nem tudnak biztonságosan közlekedni, ezért inkább fel sem engedik szállni őket. A Formula 1 mezőnye jelenleg még Kínában tartózkodik, és egyenlőre nem tudják, hogy elinduljanak-e valahogyan Európa irányába. A MotoGP következő állomása Japánban lett volna esedékes, ám mivel nem tudnak eljutni oda a csapatok, ezért inkább elhalasztották a versenyt, és majd ősszel rendezik meg. Ecclestone erre azt mondta, biztosan megrendezik a Spanyol F1-es nagydíjat - legfeljebb Shanghai-ban... A csapatvezetők is bizonytalanok, vannak akik még egy hetet várnának a hazaúttal, de a McLaren például egy szerdai charter járattal hazahozza az embereit.
Sebastian Vettel most sem hazudtolta meg versenyzői mivoltát: az ifjú német viccesen megjegyezte, nincs mitől tartaniuk, amíg velük vannak a versenygépeik, elég gyorsan haza tudnak majd érni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése