2010. április 17., szombat

Triplázás: Sebastian Vettel brillírozott Sanghajban

Időmérő edzés Q1: Kicsúszások tarkították az edzés első szakaszát. Kovalainennek a Lotussal, és Chandhoknak a Hispániával akadtak gondjai. Az élmenők az edzés második felében jöttek csak ki. A végére kialakuló harcban szokás szerint a kiscsapatok maradtak alul. Kiesőink: Liuzzi (Force India), Timo Glock (Virgin), Jarno Trulli és Heikki Kovalainen (Lotus), Lucas di Grassi (Virgin), Bruno Senna és Karun Chandhok (Hispania).




Q2: Harc…harc…harc a jobb pozíciókért. Már az élmenők is korábban kilátogattak a pályára második etapban. A két Red Bullos keménykeverékű gumival is kiváló időket ér el. A lágy keverékűt ezen szakasz második felére tartogatták. Az első helyen Hamilton végez. Kiesőink: Rubens Barrichello (Williams), Jaime Alguersuari (Torro Rosso), Sebastian Buemi (Torro Rosso), Vitalij Petrov (Renault), Kamui Kobayashi (Sauber), Nico Hülkenberg (Williams), Pedro de la Rosa (Sauber).




Q3: Időközben Liuzzi a BBC-nek arról panaszkodott, hogy forgalomba került, és emiatt nem tudott beférkőzni a Q2-be. Szoros volt a küzdelem a kvalifikáció utolsó részében. A Red Bullok erőfölénye most is megmutatkozott, viszont az üldözőboly sem marat el tőlük.


A győztes Sebastian Vettel lesz, mögötte második helyen Mark Webber végez, a harmadikon pedig Fernando Alonso. A 4. hely Nico Rosbergé, 5. hely Jenson Button, 6. hely Lewis Hamiltoné, 7. Felipe Massa, 8. hely Robert Kubica, 9. Michael Schumacher, 10. Adrian Sutil


Sebastian Vettel idén már harmadszor indulhat az első helyről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése