2010. május 19., szerda

Szurkolói vélemény

A közelmúltban kérdeztük egyik olvasónkat, Pribojszki Andreát, hogy mi a véleménye az eddigi futamokról. Andi 2002 óta követi figyelemmel a sportágat. A kezdetektől Kimi Raikkönennek szurkol, de kedveli még Timo-t, Jaime-t és Adrian-t is. Nagyon képben van a dolgokkal, hisz saját Forma-1-es oldalt is szerkeszt.

F1spirit: Mi a véleményed az új évad első néhány versenyéről?
Andi: Többnyire izgalmasnak és változatosnak mondható az eddigi néhány futam, bár az első verseny hagy némi kivetnivalót. Lehet, hogy csak a szerencsén múlott, hogy többnyire esős futamok voltak eddig, de legalább érdekessé tette a versenyeket. Kíváncsi leszek rá, hogy a száraz versenyeken mit tud nyújtani a mezőny, remélem nem lesz unalmas egyik verseny sem. Idén elég sok szabálytalannak tűnő manőver volt már látható, amit a versenybírók lehet, hogy nem a legmegfelelőbben kezeltek. Lehet, hogy ezeket a megmozdulásokat néhány évvel ezelőtt keményebben büntették volna. Összességében nézve eddig nem csalódtam az idei futamokban, remélem a hátralévő futamok is tartogatnak majd izgalmakat.

F: Mit gondolsz Schumacher visszatéréséről? Szerinted hiányzik Kimi a mezőnyből?
A: Schumacher visszatérését annyira nem értem. 3 éve nagy hajcihővel búcsút intett a Forma1-nek, most pedig bukdácsolva visszatért. Biztosan hiányzott neki a versenyzés az elmúlt 3 évben, hisz hosszú évekig ebben a közegben élt, de szerintem "kiöregedett" már ebből a sportból. Persze, vissza kell rázódnia ebbe a közegbe, és lehet, hogy erre nem a Mercedes GP a legalkalmasabb csapat. De ha figyelembe vesszük Rosberg teljesítményét, akkor nem lehet csupán az autó teljesítményére fogni.
Szerintem hiányzik Kimi a mezőnyből. Nekem legalább is biztosan. :) Igaz, hogy nem ő volt a Forma1 legszínesebb egyénisége, de neki is meg volt a maga sajátos stílusa, amivel kitűnt és ezzel nem ő volt a mezőny szürke kisegere. Remélem, jövőre visszatér a Forma1-be és megújult harci erővel veti bele magát egy újabb VB cím elérésébe.

F: Tervezed, hogy idén kimész a Magyar Nagydíjra?
A: Nagyon szívesen mennék, de sajnos most sem lesz rá lehetőségem. Még nem volt rá alkalmam, hogy a Hungaroringen szurkolhassak, de egyszer mindenképpen szeretnék kimenni. Most be kell érnem annyival, hogy az adott héten Budapesten fogok tartózkodni. :)


A Te véleményed is érdekel bennünket. Ha szívesen válaszolnál kérdéseinkre, írj mailt: formula1spirit@gmail.com.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése