2010. június 12., szombat

Foci a paddockban is

Egy hónapig most minden a fociról szól. A Kanadai Nagydíj első szabadedzésének megkezdésével egy időben rajtolt el a 19. labdarúgó-világbajnokság Dél-Afrikában a nyitómérkőzéssel.

Több pilótáról köztudott mekkora football-drukker, néhányuk a Nationale di Piloti-ban is rúgja a bőrt. Így tehát a paddockban is beindul a fociláz. A legnagyobb szurkolótábora a németeknek lesz, tekintve, hogy az F1-es mezőnyben hat német is található. (Oroszország és Lengyelország sem jutott ki Dél-Afrikába, így egyedül a Renault pilótái nem szurkolhatnak saját honfitársaiknak a vb-n.)
A brit McLaren csapatnál azt tervezik a versenyzők, hogy az időmérő utáni csapatértekezletet elhalasztják pár órával, hogy megnézhessék Anglia első mérkőzését (20:00-kor játszanak az Egyesült Államok ellen). A Török Nagydíj Red Bull öngólja után most a televízió előtt is egymásra találhat Vettel és Webber, vasárnap - a futam után - Németország válogatottja mérkőzik meg az ausztrálokkal.

A következő nagydíj-hétvége a spanyol szurkolókat mozgatja majd meg, Valenciában az Európai Grand Prix első edzésnapján mérkőzik meg a spanyol válogatott Chile-vel, a hétvége többi napján már a kieséses szakasz találkozói zajlanak majd. A legjelentősebb mérkőzések a Brit Nagydíj idején lesznek, szombaton a harmadik helyért játszanak majd a csapatok, vasárnap (júl. 11.) este a futam után pedig a döntőt rendezik meg.


(Kép: nemetportal.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése