2010. augusztus 28., szombat

Izgalmakkal teli időmérő edzés

Esővel és eső nélkül. Ennek köszönhetően igen izgalmasra sikeredett a mai időmérőedzés. Úgy néz ki a Red Bullok ismét verhetetlenek. Legalábbis Mark Webbertől a mai napon senki nem tudta elvenni az első helyet. 

Q1: Mindenki rögtön az elején kihajt a pályára. Az égbolt tele van esőfelhőkkel. Meglátjuk lesz e eső. Vitaly Petrov a rázókövön megcsúszik és összetöri az autóját. Az edzést leállítják.
Újraindul az edzés. Megint mindenki kimegy a pályára. Esőt jósoltak, tehát érthető ez a kapkodás.
Az eső kisvártatva megérkezett. Most mindenki megpróbálja befejezni a mért körét. A pályán káosz uralkodik. Többen megcsúsznak a vizes aszfalton.
Az eső egyre intenzívebb tehát most a versenyzők nagy része a boxok felé tart.
Sebastian Vettel és Jarno Trulli kint autókáznak a pályán. Egyre javulnak az idők, az eső úgy néz ki elállt.
A 2 Sauber a sóderágyban végzi. Robert Kubica átveszi a vezetést. Nico Rosberg nyeri a kvalifikáció első részét. Kiesőink: 18. Jarno Trulli, 19. Kamui Kobayashi, 20. Bruno Senna, 21. Sakon Yamamoto, 22. Pedro de la Rosa. 23. Lucas di Grassi, 24. Vitaly Petrov

Q2:
Úgy néz ki az esőfelhők elvonultak a pálya felett. A legtöbben ismét a pályára hajtanak. A pálya egyes részein még csúszkálnak a versenyzők. Robert Kubica vezeti az edzést 1:49:718. Majd Michael Schumacher és utána Sebastian Vettel veszik át a vezetést. A pálya állapota egyre javul, ami miatt a köridők is egyre jobbak.
Utolsó perc következik. Még mindenki megpróbál jobb köröket autózni. Főleg a kiesők.
Kiesőink a kvalifikáció második szakaszában: 11. Michael Schumacher, 12. Nico Rosberg, 13. Jaime Alguersuari, 14. Vitantonio Liuzzi, 15. Sebastian Buemi, 16. Heikki Kovalainen, 17. Timo Glock. Hamilton nyeri a Q2-t.

Q3: Esőfelhők gyülekeznek ismét a pálya felett. Webber a leggyorsabb 1:45.778-al. Az eső a pálya első szakaszát érinti, és ott már nem lehet jó időket menni. Nézzük a holnapi rajtfelállást:
1.Mark Webber
2.Lewis Hamilton
3.Robert Kubica
4.Sebastian Vettel
5.Jenson Button
6.Felipe Massa
7.Rubens Barrichello
8.Adrian Sutil
9.Nico Hülkenberg
10.Fernando Alonso

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése