2010. augusztus 26., csütörtök

Ünnepi hétvége

A hétvégén megrendezésre kerülő Belga nagydíj emlékezetes lesz a williamses Rubens Barrichello számára, ugyanis ekkor ünnepli 300. futamát.
A brazil elmondása szerint vannak még kitűzött céljai, így nincsen szándékában visszavonulni a Formula 1-től.

1993-ban indult élete első F1-es versenyén a Jordan csapat pilótájaként. A következő évben már a dobogóra is felállhatott két alkalommal, Spaban pedig pole pozíciót érő időt autózott.
1997-től a Stewart istállót erősítette ami 99're érett igazán be: a csapat pole pozíciót és dobogós helyeket szerzett. Év végére meg is lett az eredménye Barrichello fáradozásainak, a Ferrari ugyanis szerződést ajánlott a brazilnak.
2000-ben a Német nagydíj az egyik legfontosabb pont volt az életében: első futamgyőzelmét aratta egy kaotikus versenyen. A dobogón ezután sírva vette át a győztesnek járó trófeát.
A következő fordulópont a 2002-es Osztrák nagydíj volt, amikor az utolsó körben el kellett engednie Schumachert. Ekkortól datálható a megromló viszony Barrichello és a Ferrari között, amire a 2005-ös Monacoi nagydíj tette fel a koronát, mikoris szintén az utolsó körben előzte meg a német a brazilt, ezzel is demonstrálva az erőviszonyokat.

2005 végén szerződést bontott a Ferrarival, és átszerződött a Hondához. A következő 3 évben megjárta a poklot is, csapattársával együtt.
2008 végén a Honda kiszállt a Forma 1-ből, ám Barrichello és Button is kitartottak a megmaradó csapat mellett (amelyet végül Ross Brawn vásárolt meg), és hűségüknek meg is lett a jutalma: Button világbajnok lett, míg Barrichello ismét futamgyőzelmeket szerzett.

2010-től a Williams csapat pilótája, egyelőre a 11. helyen áll a bajnokságban 30 ponttal, de a Williams is folyamatos fejlődést mutat, így az elkövetkező években még sokra is vihetik. Barrichello elérheti, sőt túl is lépheti a 320 futamot, ugyanis 2011-re is élő szerződéssel rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése