2010. szeptember 3., péntek

Massa belga rajtja

Ahhoz képest, hogy mekkora ügy is lehetne az egészből, a sajtó - szokásától eltérően - nem fújta fel túlságosan a dolgot.

Egy szurkoló által megörökített felvételen jól látszik, ahogyan Massa tetemes előnnyel rajtol el a Belga Nagydíjon. Kb. fél méterrel a rajtkocka előtt állt meg a kocsival.(Alonso Kínában hasonló kiugrásért kapott boxutca-áthajtásos büntetést.)


Érdekes, hogy nemhogy az egész közvetítés alatt nem láthattunk ebből semmit, de még a stewartoknak sem jutott tudomására a dolog, sőt még a rivális csapatok sem jeleztek az FIA-nak vasárnap estig. Eddig lett volna ugyanis alkalmuk a bíráknak, hogy szankcionálják a kiugrást, de mivel nem történt óvás, a végeredmény hivatalos.

Utólag azt próbálják kideríteni, hogyan történhetett az, hogy sem az automata kiugrásjelző, sem pedig a versenybírák "nem észlelték" a rossz rajtot.

2010-ben ilyen tényleg előfordulhat?

2 megjegyzés:

  1. Ebből is látszik, hogy elő... inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire volt tudatos, és mennyire a véletlen műve ez az egész... az a fél méter pedig van szerintem egy is :/

    VálaszTörlés
  2. Lehet, h igazad van és van egy méter is.
    Igazából nekem az a fura, h minden csapat a másikat is figyelemmel követi, és ha bármi van, amibe bele lehet kötni, megteszik. Ezt meg senki nem jelenti? :O
    A tudatosság kérdését pedig sosem fogjuk megtudni....

    VálaszTörlés