2010. október 8., péntek

Pénteki szabadedzések, Vettel sikerek

Hétvégén a japán nyolcason folytatódik a küzdelem a világbajnoki címért. Ez a nagydíj lesz a Bridgestone utolsó hazai futama.

1. szabadedzés
A magyar idő szerint hajnali 3 órakor kezdődő edzés ideális körülmények között zajlott. A szakemberek péntekre tiszta időt jósoltak, de szombatra és vasárnapra már csapadékos időjárásra számítanak.
Felgyógyult Sakon Yamamoto, így hazai futamán ott lehet a rajtrácson a Hispaniaval. Szingapúrhoz hasonlóan, az első szabadedzésen Lucas di Grassi helyén ismét lehetőséget kapott Jerome D'Ambrosio.
Az első tréningen, ahogy már megszokhattuk, leginkább csak adatgyűjtés céljából körözgettek a versenyzők. A nagyok közül Hamilton futotta meg elsőként a gyors körét. Nem sokkal ezután pedig a brit összetörte McLarenjét. A 8-as kanyarnál megdobta a kerékvető, az autót pedig már csak a gumifal állította meg. Eltört a bal első felfüggesztés. A sárga zászlós időszak után a két Red Bull került az élre.
A első tréninget Vettel nyerte, kicsivel megelőzve csapattársát, a harmadik helyen Kubica végzett. Negyedik a Force Indiás Sutil lett, mögötte pedig - a baleset ellenére is - Hamilton állt. Button és Alonso csak a 12., 13. helyeket érő időt tudtak futni.

2. szabadedzés
Folyamatosan váltogatták az élen egymást a pilóták. Kobayashi és Kubica a pálya szélét is meglátogatta, a lengyel majdnem falnak kente a Renault-ját. Hamilton autóját a délelőtti baleset után helyrehozták valamelyest a szerelők, de a brit csak az edzés utolsó 10 percében hajtott ki a boxból.
A sorrend az élen az első edzéshez képest tulajdonképpen nem változott. A két Red Bull került az élre, közülük is Vettel bizonyult gyorsabbnak. Mögöttük ismét Kubica állt. Alonso a 4., Button a 6. helyet tudta megszerezni, Hamilton 10 perce pedig a 13. pozícióra lett elengendő.

A hétvége programja a szombati edzéssel folytatódik magyar idő szerint hajnali 4 órakor, majd következik az időmérő reggel 7-kor. A vasárnapi verseny egy órával később, azaz 8 órakor fog elrajtolni Suzukában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése