2011. március 8., kedd

Mit gondolnak a F1-es versenyzők a Pirelli gumikról?

Úgy néz ki a Pirelli gumik egyre inkább megosztják a Forma-1 autóversenyzőit.

Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Adrien Sutil után most Lewis Hamilton sem rejtette véka alá véleményét a Forma-1 új beszállítójáról. A McLaren pilótája szerint "fájdalmasan lassúak a Pirelli-abroncsok, melyekkel egyszerűen nem izgalmas vezetni."
Fernando Alonso szerint a gyors kopás főként az élcsapatokat fogja sújtani. Olyan, mintha a futballban úgy döntenének, hogy minden csapat rúghat egy 11-est félidőnként.
Sebastian Vettel azt kifogásolta, hogy a gumik 16-17 kör megtétele után szétesnek. Adrain Sutil a boxutcai csúcsforgalomtól tart. "Olyan a Pirelli, mintha intermediate-tel mennénk. Próbáltam másképp vezetni, mondjuk húsz százalékkal lassabban, de ez plusz egy körre volt elég. Valószínűleg mind egyszerre megyünk majd a boxba, és jó sűrűn.
A Pirelli kiadott közleményében visszavágott a pilóták kritikáira: "Az erőteljes kopást a csapatok és a szervezők kérték, a show érdekében. Ez egy lehetőség a sportágnak, nem pedig probléma."

"Továbbra is szorosan együttműködünk a csapatokkal és komolyan vesszük a visszajelzéseiket" - jelentette ki az olasz gyár, amely szerint a téli tesztek hideg időjárása miatt még nem sikerült felfedni a gumik valódi teljesítményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése