2011. március 26., szombat

Vettel elsöprő fölénye

Ausztrál GP időmérő

Sebastian Vettel már a helyi idő szerinti délelőtti szabadedzést is nagy előnnyel nyerte, jelezve, hogy a Red Bullokkal nehéz lesz felvenni a versenyt a többieknek. A bukiknak igaza lett, a legtöbb fogadóiroda szerint a legifjabb bajnok volt az esélyes a pole megszerzésére.

Meglepetéseket is tartogatott a kvalifikáció. Az első etapban a Kubicát helyettesítő Nick Heidfeld fejezte be az időmérőt idejekorán, míg csapattársa, Petrov végül a 6. pozíciót csípte el. A Q2-ben pedig Schumacher esett ki. Azért is meglepő a gyengébb szereplésük, mert mindkét pilóta nyert edzésnapot a téli tesztsorozatok alkalmával. Ebből is látszik, hogy azért olyan nagyon ne építsünk a téli eredményekre. Barrichello pedig saját hibája miatt nem jutott a Q3-ba. Kirakta a fűre a bal hátsó kereket, kicsúszott, bele a sóderágyba, az pedig nem eresztette.

Az időmérő emlékezetes piruettje Sutil nevéhez kötődik. A német versenyző megcsúszott a célegyenesbe, és olyan gumiégetést produkált, hogy az egész pályaszakaszt betakarta a füst. Lehet, hogy Ken Blocktól lesett néhány mozdulatot? :)
A 107%-os szabály végre teljesen lekonkretizálódott, és egyből "áldozatokat is szedett". A Hispania versenyzői nem érték el a limitidőt, így a holnapi futamon nélkülük rajtol majd el a mezőny.

Vettel kissé ijesztően nagy előnyt szedett össze, tényleg alázta a mezőnyt, beleértve Webbert is. A holnappal kapcsolatban azért némi reményre adhat okot, hogy a szakértők és a pilóták szerint is az idén kevésbé lesz hangsúlyos a rajthely, mert ugye elvileg könnyebb az előzés. Hamilton, Button és Alonso még okozhatnak zavart Vettel számára.
Rajt 8 órakor, ne felejtsétek az óraátállítást!

Kellemes szurkolást az évadnyitóra mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése