2011. április 15., péntek

Vettelé lett a péntek

Mindkét szabadedzést Sebastian Vettel nyerte, mögötte a McLarenek sorakoztak, a második edzésen pedig Rosberg is megvillantotta az erejét.

Az első tréningen ismét három tartalékpilóta jutott lehetőséghez. A Toro Rossonál Ricciardo ezúttal Alguersuarit váltotta, a Force Indiás Hülkenberg Sutilt és a Lotusnál is csere történt, Trulli helyén kocsikázott Razia.

A McLarenek talán közelebb kerülhetnek a Red Bullhoz, igaz, hogy az első tréningen még 2 másodperces lemaradásban voltak, délutánra már csak 1-2 tized volt a különbség Vettelhez képest. Hamilton továbbra is küzd az abroncsokkal, Buttonnak pedig a KERS-ével voltak problémái.
A Ferrarinak nem túl eredményesen telt a napja. A pilóták közül most sokkal inkább Massa bizonyult jobbnak, a brazil mindkétszer a 6. helyen zárt, míg spanyol csapattársa csak a 11. és a 14. pozíciót tudta megszerezni.
Nico Rosberg a második szabadedzésen a 4. legjobb lett, és amíg a Red Bullok és a McLarenek a boxban pihentek, addig a német Massával kakaskodott a legjobb időért. Némi előrelépésben reménykedhetnek a Mercedes szurkolók?

Kisebb kicsúszások mindkét tréningen történtek. Nick Heidfeld koncentrációja kissé sem volt 100%-os ezen a napon, délelőtt és délután is megtörte a Renault-t. Mindkétszer az első vezetőszárnyat küldte padlóra, amikor belegurult a gumifalba.

A hátsó szekció nagy híre, hogy a második tréningen a Hispania autói a Virginek előtt végeztek. Liuzzi úgy lett 21., hogy az edzés legutolsó perceiben lépett pályára, és mindössze 3 kört teljesített. A 107%-os szabály értelmében ezen eredmény alapján most a Virginnek van félnivalója.

Szerintetek mi várható az időmérőre, lesz meglepetés?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése