2010. február 7., vasárnap

Hispania Racing F1 Team

A csapat először kisebb kategóriákban próbálkozott, majd a GP2-ben sikerült igazán nagy eredményeket szereznie; 2010-re pedig a királykategóriát célozzák meg. Campos sok tehetséget karolt fel, elindítva autóversenyzői pályafutásukat. A jövő évben Bruno Sennával vágnak neki a Forma-1-nek, akinek szárnysegédje egyenlőre még ismeretlen.

Adrián Campos, a csapat alapítója az 1987-88-as években a Minardi csapat pilótájaként versenyzett a Forma-1-ben. Hosszabb szünet után a túraautózással próbálkozott, de egyik kategóriában sem ért el nagy sikereket.
1998-ban aztán saját csapatot alapított Campos Racing néven. Elsősorban szerette volna az autósportot közkedveltté tenni Spanyolországban azzal, hogy felkarolja a fiatal tehetségeket.
Indulásuk évében elvitték az Open Fortuna by Nissan sorozat konstruktőri kupáját, a későbbiekben elindultak a Formula-3000-ben és a spanyol Formula-3-ban is. Olyan tehetséges pilóták fordultak meg a csapatnál, mint Mark Gené,
Roldán Rodriguez, Nicolas Prost… A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso Adrián Campos felfedezettje.
2005-ben a GP2-be neveztek. Az első két évben nem igazán jöttek a nagy eredmények.
De 2007-ben Giorgio Pantanoval és Vitalij Petrovval 3. helyen végeztek a konstruktőri tabellán. A következő évben Lucas di Grassi érkezett az istállóhoz, aki a végsőkig küzdött a bajnoki címért, de végül a 3. helyen zárt, a csapatnak viszont sikerült begyűjteni az összetett elsőséget. 2009-re Campos eladta GP2-es tulajdonát, így a csapat Barwa Addax-ként futott tovább.

A három újonc csapat közül a Campos jelezte legkorábban indulási szándékát. A Meta Image sportügynökséggel együtt vágnak neki a királykategóriának. Technikai partnereik a Dallara és az Xtrac. A konstrukciót Cosworth erőforrás hajtja majd.

Az idény kezdőfutamát megelőző héten derült ki, hogy miután Jose Ramon Carabante átvette az istálló irányítását, a csapat eredeti nevét - Campos Meta1 - HRT F1-re, vagyis Hispania Racing F1 Teamre változtatták. Igen hosszú várakozás után azt is nyilvánosságra hozták, hogy a csapat második pilótája Karun Chandok, a tartalékpilóta pedig a US F1 becsődölése után versenypilótai állást vesztő José Maria Lopez lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése