2010. február 15., hétfő

Nico Rosberg

Nico Eric Rosberg 1985. június 27-én született Wiesbadenben. Édesapja a Forma 1-es világbajnok Keke Rosberg.
Hat évesen ült először gokartban, 11 éves kora óta versenyeken is részt vett. 2000-ben második helyezést ért el a Forma-A gokart Európa bajnokságban. 2002-ben megnyerte a Forma-BMW sorozatot, és még ebben az évben lehetőséget kapott a Forma 1-es BMW-Williams csapattól egy tesztelési lehetőségre. Ezzel ő lett a legfiatalabb versenyző, aki valaha Formula 1-es autót vezethetett (17 éves volt ekkor).

A Forma 1 előtti évek

A 2003-4-es évadokat a Forma 3-ban töltötte, majd 2005-ben a GP2 sorozatba, az ART GP csapathoz szerződött. Itt is már debütáló évében megnyerte a bajnokságot, ezzel bebizonyította, hogy nem csak a neve miatt kerülhetett be a különböző versenysorozatokba.

A Forma 1-ben

2006-ra leszerződtette a Forma 1-es Williams csapat, amivel Bahreinben debütált. Rögtön az első versenyen megfutotta a verseny leggyorsabb körét.
2007-ben az összetettbeli 9. helyen végzett.
2008-ban, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon első dobogós helyezését szerezve meg, 3. lett. Évközben néhány pontot tudott csupán gyűjteni, ám a Szingapúri Nagydíjon élete legjobb helyezését érte el, 2. lett Fernando Alonso mögött. Az évet a 13. helyen zárta.
A 2009-es évben folyamatosan pontszerző helyeket ért el, ami meg is hozta számára az eddigi legjobb összesített eredményét: 7. lett évvégén.

2010 - a váltás éve

2010-re a 2009-es bajnokcsapathoz, a Brawn GP-hez igazolt. Csapattársa a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher lesz, a csapat pedig Mercedes GP néven indul.

Nico magánéletéről keveset tudni, csupán annyit, hogy évek óta egy Viviane nevű német lánnyal él együtt Monacoban.

Nico viszonya a rajongókhoz

Nico az a fajta pilóta, aki mindig mindenkinek szívesen ad aláírást és akár közös képet is, amennyiben erre lehetőség adódik. Nem zárkózik el senki elől és folyamatos mosolygással fogadja az esetleges kéréseket, ami igencsak pozitívum.


















(kép forrása: www.automobilsport.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése