2010. február 6., szombat

USF1

A Team USF1 egy amerikai Forma-1-es csapat, amely az idei évben csatlakozik a száguldó cirkuszhoz. Alapítói a Haas CNC Racing NASCAR csapat technikai igazgatója, Ken Anderson, valamint a korábbi Williams, majd Ferrari menedzser, Peter Windsor.
A USF1 egyike lesz annak a két csapatnak, amely Európán kívüli bázissal rendelkezik. Az elsődleges főhadiszállás a gyárral együtt Charlotte-ban lesz, míg a másodlagos európai bázisnak a spanyolországi Motorland Aragón ad helyet.
Nézzük mit tudunk az alapító tagokról. Először is Ken Andresonról.


Ken Anderson több, mint harminc éve a motorsportok világában tevékenykedik. A többszörös győztes Indy 500 valamint az Indy Car Series autóit tervezte és építette. Technikai igazgatóként tevékenykedett a Ligier és Onyx Formula-1-es csapatoknál. Anderson Forma-1-es kapcsolatai lehetővé tették számára, hogy vezetőként próbálja ki magát az USF1 csapatánál. Anderson célja, hogy az amerikai szellemiséget a Forma-1-nek megfelelően ismertesse meg velünk.


Peter Windsor
Windsor az egyik legelismertebb ausztrál/angol újságíró a Forma-1-ben, leginkább a SPEED Tv arcaként ismerhetjük. Habár Windsor inkább tudását fejlesztette, mint az újságírói karrierjét, dolgozott már a Williams Renault valamint a Ferrari csapatának menedzsereként, majd Nigel Mansell és Carlos Reutermann tanácsadójaként is. 
A USF1 két pilótája közül, az egyik nevét már ismerhetjük: José Maria Lopez.













(Forrás: http://juanquinones.com/tilde/?m=200902 )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése