2010. március 28., vasárnap

Futam után

Webber figyelmeztetést kapott

Az Ausztrál Nagydíj utolsó köreiben történt koccanásért a versenybírók az ausztrál pilótát találták felelősnek. Webber azonban nem kapott utólagos időbüntetést, csupán hivatalos figyelmeztetést.
A küzdelem a 4. helyért folyt, amikor Hamilton megpróbálta Alonsot megelőzni. Csakhogy a spanyol szépen védte pozícióját, Hamiltont fékezésre kényszerítette. A brit versenyző mögött autózó Webber későn reagált az előtte történő előzési kísérlet meghiúsulására, elfékezte magát és beleütközött a McLarenbe. Habár a baleset mindkét résztvevője pontszerző helyen fejezte be a futamot, Hamilton értékes pozíciótól esett el.


Rosszul rögzített kerék volt a hibás

Vettel a két héttel ezelőtti Bahrein GP-t egy gyertya miatt kényszerült feladni, az Ausztrál GP-n pedig kerékprobléma akadályozta meg a győzelemben.
A hírek szerint egy vizsgálat derítette ki, hogy feltehetőleg a kerékcserénél rosszul rögzítették a Red Bull bal első slickjét. A rázkódás miatt kiesett a csavar és megsérült a kerékagy. Ez okozta, hogy Vettelnek az első helyről kisodródva a sóderágyban kellett elbúcsúznia a versenytől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése