2010. április 9., péntek

Massa - megy vagy marad?

Felipe Massa idén még a Ferrari színeiben harcol a világbajnokságban, ám egyes értesülések szerint ez 2011-re megváltozhat.

A brazil 2006-ban kapott versenyzői lehetőséget a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher mellett, és már első ferraris évében futamgyőzelmeket könyvelhetett el. Azóta folyamatosan a maranelloi gárdát erősíti (2009-ben egy kis kihagyással), ám most felmerült a csapatváltás lehetősége. Pontosabban nem Massa akar váltani, hanem felsőbb vezetők szeretnének valaki mást látni a helyén - név szerint a lengyel Robert Kubicát.

Massa tehát idén mindent elkövet, hogy újra bizalmat szavazzon neki a Ferrari, ehhez pedig elég jó kezdés, hogy jelenleg ő vezeti a világbajnoki tabellát. Mint elmondta, soha ilyen jó idénykezdete nem volt még, és mindent megtesz, hogy meggyőzze az olaszokat. Ha ez mégsem sikerülne, állítja, akkor sem történik tragédia, számos más csapatnál szívesen látnák őt.

A Ferrari vezetése nem hamarkodja el a döntést, Silverstone-ig nem fontos nekik a bejelentés, addig pedig még 7 futama van Massának a bizonyításra.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes cikk, kár, hogy idejét múlt, mivel a legújabb pletykák szerint 3 évre hosszabbít...

    VálaszTörlés
  2. Én nem olvastam ezt a pletykát még... így amíg nem hivatalos, addig bármi lehetséges.

    VálaszTörlés