2010. május 8., szombat

A két Red Bull Barcelonaban is verhetetlen

Q1: A Forma-1 mezőnye visszatért Európába. Elsőként Spanyolországba. A mezőnyben három pilóta is hazai pályán mérkőzik majd meg egymással. Fernando Alonso, a Ferrari pilótája, Jaime Alguersuari, a Torro Rosso versenyzője, és Pedro de la Rosa, aki a Sauber csapatát erősíti.
A kvalifikáció első 20 percében a kiscsapatok látogattak ki a pályára. A nagyok csak azután jöttek ki, miután a kiscsapatok már páran megtettek néhány kört az aszfalton. Majdnem minden csapat valamiféle újítással érkezett Európába.
Az élen folyamatosan változott a sorrend. A Red Bullosok nem siettek gyors köreikkel.
A kiscsapatok küzdelmeinek lehettünk szemtanúi a Q1-ben. Robert Kubica ismét jól teljesített az első etapban. Róla már azt is rebesgetik, hogy előszerződést kötött a Ferrarival. A felek erről egyelőre hallgatnak. Az időmérő edzés meglepetés embere de la Rosa, a Sauberrel, aki a 6. helyen zárta a Q1-et.
Kiesők a Q1-ben: 18. Rubens Barrichello (Williams), 19. Jarno Trulli (Lotus), 20. Heikki Kovalainen (Lotus), 21. Timo Glock (Virgin Racing), 22 Lucas di Grassi (Virgin Racing), 23 Karun Chandhok (Hispania Racing Team), 24. Bruno Senna (HRT). A Virgin Racing pilótái azonban öthelyes rajtbüntetéssel majd a mezőny végéről indulnak.


Q2: Már csak 17-en vághattak neki a kvalifikáció második részének. A legtöbb versenyző felrakta a lágyabb keverékű gumikat, kivéve a Red Bullt, akik keménykeverékű gumik mellett tették le voksukat. Mark Webber nyerte a Q2-t. Ő is és Sebastian Vettel is csak a végén rakták fel a lágyabb keverékű gumikat.
Kiesőink :11. Adrian Sutil (Force India), 12. Pedro de la Rosa (Sauber), 13. Nico Hülkenberg (Williams), 14. Vitalij Petrov (Renault), 15. Sebastian Buemi (Torro Rosso), 16. Jaime Alguersuari (Torro Rosso), 17. Vitantonio Liuzzi (Force India)


Q3: Robert Kubica érkezett meg elsőként a pályára, hogy megkezdje a körözést a minél jobb rajtpozicióért. Webber ismét átvette a vezetést a kvalifikáció utolsó részében. A harc az első két helyért a két Red Bull között dől el. Az előny, amivel verik a mezőnyt, igen behozhatatlannak látszik. Végül Mark Webber nyeri az időmérőt, csapattársa, Sebastian Vettel előtt. Harmadik helyen Lewis Hamilton (McLaren) végez. A negyedik Fernando Alonso (Ferrari) lesz. További rajtsorrend: 5. Jenson Button (McLaren), 6. Michael Schumacher (Mercedes), 7. Robert Kubica (Renault), 8. Nico Rosberg (Mercedes), 9. Felipe Massa (Ferrari), 10. Kamui Kobayashi(Sauber).

/kép: http://www4.pictures.zimbio.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése