2010. május 16., vasárnap

Schumacher büntetést kapott

20 másodperces büntetést kapott Schumacher, amiért megelőzte Alonsot a futam utolsó kanyarjában. A sportszabályzat szerint, ha az utolsó kört a safety car mögött teljesítik az autók, akkor már az utolsó kanyarban sem lehet előzni. Ennek a szabálynak megfelelően döntöttek úgy a versenybírók, hogy a német pilótát 20 másodperces büntetésben részesítik. Schumacher így a 12. helyre csúszik vissza, ami azt jelenti, hogy pont nélkül hagyja el Monacot, Buemi pedig a 10. helyével szerez egy pontot a Toro Rossonak.

Természetesen a Mercedes fellebezett. A gond leginkább az, hogy miután a biztonsági autó behajtott a boxutcába, zöld zászlót kezdtek el lengetni, ami elvileg ugye szabad jelzés. Alonso nyilatkozata szerint, viszont már a verseny alatt rászóltak a spanyol fülére, hogy nem lehet előzni az utolsó körös szabály miatt.
A Mercedes arra kíváncsi, hogy miért jöttek be a pályáról Maylander-ék. Azért, mert a Chandhok-Trulli baleset pályatisztítási munkálatai befejeződtek, vagy azért, hogy ne zavarják a verseny leintését.
Szerintem az ok lényegtelen, hiszen tény, hogy az utolsó kört a safety car mögött futották le. Másik oldalról viszont, miért lengettek zöld zászlót?? Főleg ha itt ez a szabály.... Kár, hogy már megint a bíróknál, a futam után dől el, hogy ki milyen helyezést kapjon, mert nem tiszták a szabályok, vagy nem egyértelműen alkalmazzák őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése