2010. május 29., szombat

Webber nyerte az időmérőt Isztambulban

Q1: Legelőször a kiscsapatok mentek ki a pályára, hogy megkezdjék az edzést. Timo Glock és Lucas di Grassi is már az új autóval vághattak neki a hétvégének. A gyengébb autókkal körözők legfőbb célja, hogy minél előrébb végezzenek az időmérő edzés hátsó palettáján. A kvalifikáció első öt percében Jenson Button vezetett, Nico Rosberg és Lewis Hamilton előtt. A Red Bullok az edzés későbbi felében látogattak ki az aszfaltra. Ahogy kijöttek, rögtön át is vették a vezetést. A Renault-ok is jó formában vannak, annak ellenére, hogy Robert Kubica nem sok esélyt lát a Monaco-i eredmény megismétlésére.
A Q1 győztese a német Sebastian Vettel lett. Kiesőink: 18. Vitantonio Liuzzi, 19. Jarno Trulli, 20. Heikki Kovalainen, 21. Timo Glock, 22. Bruno Senna, 23. Lucas di Grassi, 24. Karun Chandhok.


Q2: Az élcsapatok közül sokan kilátogattak a pályára a kvalifikáció első részében. Robert Kubica átvette a vezetést az elején, de csak néhány másodpercig, mert Sebastian Vettel megelőzte a lengyelt. Majd Lewis Hamilton vette el az első helyet a német versenyzőtől. Később Vettel ismét átvette az irányítást. Fernando Alonso és Nico Rosberg sokáig a kiesők mezőnyében tanyázott. A spanyol pilóta az utolsó pillanatra hagyta a gyors körét. Nem sikerült a Q3-ba bejutnia, 12. lett. A Ferrari elszámította magát, hiszen a spanyol pilóta az utolsó percekben jött ki a pályára, majd egy hibának következtében már nem sikerült javítania idején. Vettel nyerte a Q2-t. Kiesőink: 11. Adrian Sutil, 12. Fernando Alonso, 13. Pedro de la Rosa, 14. Sebastian Buemi, 15. Rubens Barrichello, 16. Jaime Alguersuari, 17. Nico Hülkenberg


Q3: Lewis Hamilton átvette a vezetést a Q3-ban. Majd az ausztrál Mark Webber 1:26:510-es idővel szerezte meg azt. Kamui Kobayashi körözését láthattuk a pályán. A japán versenyzőtől már az is nagy teljesítmény, hogy a Saubert behozta a Q3-ba.
1:26:295- ezzel az eredménnyel Mark Webber nyerte meg az istambuli időmérő edzést. Michal Schumacher a sóderágyban kötött ki az időmérő végén, így a mögötte érkezők a sárga zászlós fázis miatt már nem tudták befejezni a gyors körüket. A végeredmény: 1. Mark Webber 2. Lewis Hamilton, 3. Sebastian Vettel, 4. Jenson Button, 5. Michael Schumacher, 6. Nico Rosberg, 7. Robert Kubica, 8. Felipe Massa, 9. Vitaly Petrov, 10. Kamui Kobayashi


Folytatás holnap!

(kép:http://www1.pictures.zimbio.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése