2010. június 7., hétfő

Kanadai előzetesek – Renault, HRT, Sauber és a többiek

A Gilles Villeneuve pálya merész vonalvezetése, és Montreal hívogató légköre az egyik kedvence a pilótáknak és a csapatoknak. Most megmagyarázzák, hogy miért, és mik a kilátásaik a hétvégére…

Robert Kubica, Renault
2008. időmérő – 2. hely, verseny – 1. hely

„Boldog vagyok, hogy egy évi kihagyás után visszatérünk Montrealba. Szeretek itt versenyezni és szeretem a pálya jellemzőit. Ez egy érdekes keveréke egy magas és egy lassú pályának, mert vannak nagy bukóterek és hosszú egyenesek, ahol a csúcssebesség fontos. Várnunk kell és meglátnunk, hogy a többiek mit csinálnak ezen a pályán. Mivel ez nem egy állandó pálya, a hétvége folyamán gyorsan változik a leszorító erő nagysága, és minden körrel egyre jobb lesz.

Azt gondolom, hogy az autónak Montrealban jobban kellene működnie, úgyhogy én eléggé magabiztos vagyok, hogy oda tudunk érni, és elcsípünk egy jó eredményt. Az lesz a célom, hogy minél több pontot szerezzek, ahogy tesszük ezt az egész évadban. Ezek nagyon fontosak a bajnokságban elfoglalt helyezésünkhöz. Az nagyon jó lenne, ha meg tudnánk ismételni a Monaco-i formánkat, és harcolni tudnánk a dobogóért, de ha ez nem lehetséges, akkor csak egyszerűen arra koncentrálok, hogy a maximumot hozzam ki az autóból és annyi pontot hozzak, amennyit csak tudok."


Vitaly Petrov, Renault
2008. időmérő – nem indult, verseny – nem indult

"Ez számomra egy teljesen új élmény lesz, mert ezelőtt sohasem voltam még Kanadában. Úgyhogy nekem egy új országot és egy új pályát kell felfedeznem. Mondják, hogy a városban mindig jó a légkör és a szurkolók igazán támogatják a versenyzőket.

Először is épségben oda akarok érni, és látni akarom, hogy a dolgok hogyan működnek a gyakorlatban mielőtt célokat tűznék ki magamnak. Meg kell tapasztalnom itt az autót, és meg kell tanulnom a pályát, ez a legfontosabb. Sok nagy bukótérrel és sikánnal rendelkezik, úgyhogy azt hiszem, ez illeni fog az R30-hoz, mert az autónkat könnyű vezetni, és jól „ugrik” a rázóköveken is. Meg fogom célozni a legjobb 10-et, és meglátjuk, hogy mi történik a versenyen."

A folytatásban: HRT

Formula1.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése