2010. június 12., szombat

Kanadai Nagydíj időmérő - Hamilton törte meg a Red Bullokat

Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát, megtörve ezzel az év eleje óta tartó Red Bull pole uralmát.

Q1
A kvalifikációt Glock kezdte meg, felhős, száraz pályán. A kiscsapatok elfoglalták a hátsó szekciót, Kobayashival együtt. Nem volt kérdés, hogy kik lesznek a búcsúzók. Az első etap legizgalmasabb pillantát a Lotust vezető Kovalainen nyújtotta. A vége előtt még a 18. helyet is sikerült megszereznie, igaz csak egy kis időre, mert végül a japán megelőzte, de csak 2 tizeddel volt gyorsabb a finnél. A legjobb időt Hamilton érte el 1:15.889-es idővel.
A kiesők sorrendje: Kobayashi, Kovalainen, Trulli, Glock, Senna, di Grassi, Chandhok.

Q2
Már a 15 perces rész elején megkezdték mért idejüket a nagyok. Az élen folyton változott a helyzet, Webber, Alonso, Vettel, Kubica. Végül Hamilton ismét mindenkinél gyorsabbnak bizonyult 1:15.528-es idejével. Gyorsaságát az is bizonyította, hogy két szektorban is ő volt a legjobb. Az izgalmat ismét a bejutó helyekért vívott csaták jelentették. Liuzzi azzal, hogy bejött a 10-be Schumachert szorította a búcsúzók listájára. A német kontrázott, de ekkor már Button csúszott le a 11. pozícióba. A brit végül összeszedte magát és megelőzte a németet. Schumacher hibázott utolsó körében, így kiesett, sőt a két Williamses pilóta is befurakodott elé.
A kiesők sorrendje: Barrichello, Hülkenberg, Schumacher, Petrov, Buemi, Alguersuari, de la Rosa.

Q3
Buttonnak meleg volt a helyzet a Q2 végén, most biztosra ment, a zöld lámpa elalvása után elsőként gördült ki a pályára. Hamilton gyorsan futott egy 1:15.500-as időt, amit egy ideig nem is sikerült senkinek se megdöntenie, Webber és Alonso csatázott a 2. pozícióért. Kezdődött a lágy gumis időszak. Alonso egyből élre tört, de nem sokáig, Webber megelőzte. Az edzés leintése után Hamilton a harmadik etapot is behúzta, 1:15.105-ös idővel szerezte meg a pole pozíciót.
Az első tíz helyezett sorrendben: Hamilton, Webber, Vettel, Alonso, Button, Liuzzi, Massa, Kubica, Sutil, Rosberg.

2 megjegyzés:

  1. Jó kis időmérő volt... kár lett volna ezzel 11 óráig várni :) A legnagyobb meg a vége volt, mikor Hamilton betolta a mekit :D

    VálaszTörlés
  2. A szabály szerint nem tehette volna meg. Indokolatlanul állt meg, vagyis h maradjon annyi benzin a kocsiban, h meglegyen a min. súly. Csak pénzbüntetést kapott.érdekes....
    Egyébként nagyon jól érezte magát ott a kocsi tetején....:D

    VálaszTörlés