2010. június 6., vasárnap

Néhány rövidhír a Forma-1 világából

Csökken a Forma-1 népszerűsége Európában

A száguldó cirkusz az elmúlt években megkezdte globális térhódítását, amely miatt számos klasszikus európai helyszín kiszorult a versenynaptárból. A Forma-1 vezetője, Bernie Ecclestone a piaci helyzettel magyarázta az újabb helyszínek bevonását, ugyanakkor csalódottan veszi tudomásul, hogy nemcsak az új helyszíneken kevés a néző, az "öreg kontinensen" is folyamatosan csökken az érdeklődés.
Nézzük, hol jelentett veszteséget a Forma-1 az utóbbi időben. Barcelonaban-ahol annak ellenére, hogy a spanyolok nagy kedvence Fernando Alonso-, a szervezők kilencmillió eurós veszteségről beszélnek. Monacoban a tribünök negyede üres volt, és a hotelek 60 százaléka telt meg. A Török Nagydíj Paddock Club belépői viszont sikerként könyvelhetők el a Forma-1 rajongói körében.

Abu-Dhabi-ban jól fogynak a jegyek

2010. május 16-án kezdték meg a jegyek értékesítését Abu Dhabiban, s ezeknek már 52%-át megvásárolták a rajongók.


A pályaigazgató,Richard Cregan felhívta a szurkolók figyelmét, hogy időben vásároljanak belépőjegyet, mert a nagy érdeklődés miatt valószínűleg hamarosan el fognak fogyni.


„Még mindig van tribünjegyünk minden kategóriára, de az jegyek értékesítése gyorsan zajlik. Most kell vásárolniuk az embereknek, mert hamarosan elfogynak a belépők.”


2011-ben az eddiginél hosszabb versenynaptárral számolhatunk

Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura már többször jelezte, hogy rövid időn belül kibővítené a jövő évi Forma-1-es versenynaptárt. Első lépésként India érkezésével jövőre 20 futam megrendezésére kerülne sor.

/kép: http://sportmenu.files.wordpress.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése