2010. július 25., vasárnap

Alonso visszatért az élre - még kétséges, hogy ez marad-e a végeredmény *FRISSÍTVE*


Az évadnyitó Bahrein-i futam óta nem ünnepelhetett a Ferrari győzelmet, ráadásul csakúgy mint akkor, most is kettős győzelmet arattak az olaszok. Nem lehet azonban még felhőtlen az örömük, mivel az FIA beidézte a Ferrari vezetőségét, és amennyiben nem tudnak elfogadható magyarázattal szolgálni az előzésre, akár ki is zárhatják őket a versenyből, a bajnokságból, vagy legrosszabb esetben az egész versenyzéstől eltiltják őket.

Már rögtön a rajtot követő első kanyarban az élre tört Massa, aki nagyon jól vette észre a kínálkozó lehetőséget, mivel Vettel csak Alonsora figyelt, így a brazil simán el tudott menni mellette. Vettel is kiszorult a pályáról, ezáltal Alonso is megelőzte, így hosszú időre beállt a Massa-Alonso-Vettel sorrend. A rajtrácsról nagyon jól jött el Schumacher is, aki az első kör végén már a 8. helyen találta magát. Nem volt mentes a balesetektől sem az első kör, a két Toro Rosso és a két Force India is egymásra talált, Buemi kiállni is kényszerült a versenyből.

A következő körökben csak az volt a kérdés, hogy ki bírja tovább kint a pályán a szuper lágy gumikkal. A legtöbb versenyző a 12. kör környékén érkezett a boxba, de Button pl. több mint 20 kört tudott teljesíteni ezekkel az abroncsokkal, aminek köszönhetően a kiállást követően vissza is tudott térni az addig előtte haladó Webber elé.

20 körrel a vége előtt a Ferrari vezetősége rászólt Massára, miszerint Alonso gyorsabb nála. Ezután néhány körrel később a brazil látványosan lelassul a hatos kanyarban, és Alonso könnyedén ment el mellette, ezzel beállítva a verseny végeredményét is. Webberre rászóltak, hogy maradjon le Button mögött, ezzel is megóvva a gumikat és a motort.

A versenyt követő interjú igen érdekesre sikerült, Alonso szerint egyszerű előzés történt, Massa azonban nem volt hajlandó érdemben válaszolni a kérdésekre. A verseny végeredménye tehát még korántsem tekinthető véglegesnek, valószínűleg csak a zöld asztal mellett fog eldőlni...

A vasárnap délután tartott meghallgatás után az FIA úgy döntött, hogy 100000 dolláros pénzbírság megfizetésére kötelezi a Ferrari csapatot, valamint az ügyet továbbadta a Motorsport Világtanácsnak, akik majd szeptemberben döntenek a továbbiakról. Egyes vélemények szerint ez csak további pénzbüntetéssel fog járni, míg mások azt mondják, a Világtanács keményen meg fogja büntetni a maranelloiakat.

Folytatás a jövő hétvégén esedékes Magyar Nagydíjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése