2010. július 1., csütörtök

Hétvége a Hungaroringen: World Series by Renault

Idén már a 4. alkalommal rendezik meg a Hungaroringen a World Series by Renault versenysorozatot, július 3-4 között.

A rendezvény látogatása ingyenes, csupán egy bármelyik Renault márkakereskedésben vagy az internetről letöltött jegy beszerzése szükséges hozzá. A Stadionok és a Hungaroring között ingyenes buszok járnak majd mindkét napon. (jegy és egyéb infó)
Jó lehetőség ez azok s
zámára, akik nem jutnak ki az F1-es futamra, hisz a királykategóriához hasonló légkörrel sokkal közelebbről lehet megismerkedni. Itt szabad a járás bármerre, még a bokszutcába és a paddockba is be lehet menni, megfigyelni például a szerelők munkáját.

A hétvégén 4 kategóriában mérik össze tudásukat a versenyzők.
A legizmosabb géposztály a Formula Renault 3.5. A V6-os, 3498 köbcentis motorral és hatfokozatú szekvenciális váltóval felszerelt versenykocsi miatt ez a kategória hasonlít leginkább az F1-hez. Az idén szombaton és vasárnap is megelőzi a futamot egy 20 perces időmérő edzés, amit aztán egy 44 perc + 1 kör távú futam követ.
A következő kategória az Eurocup Formula Renault 2.0. Ebben a kategóriában 4 hengeresek és 1998 köbcentisek a motorok, ezáltal picit lassabbak. Ebben a mezőnyben fiatalabb pilóták mérkőznek meg egymással. A 2 literesek versenytávja: 25 perc + 1 kör. Az Eurocup Mégane Trophy 40 perc + 1 körös futamával a DTM vi
lágát idézi. Így az igen látványos formatervű versenyautók mezőnyével a túraautó-sport szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre valót. Az F4 Eurocup 1.6 kategóriában pedig a legfiatalabbak, a le-mans-i Autósport Akadémia versenyzőinek csatáját lehet majd figyelni.
Magyar fiúnak is szurkolhatunk, Kiss Pál Tamás szabadkártyával versenyez majd a hétvégén.

A futamokon kívül is rengeteg érdekes program lesz. A szervezők szerint a Renault F1 –es csapata bemutatózik majd, lesz veterán repülő show és felvonulnak majd a Renault gyűjtők is. A tavaly fellépett 4 öltönyös srác idén is freestyle-ozik majd a Renault-kal. Ki lehet próbálni az F1-es kerékcserét, a szimulátorokat és a gokartpályát is.

Már megvannak a jegyeink. A rendezvény után beszámolóval jelentkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése