2010. július 11., vasárnap

Webber győzött Silverstone-ban

Ismét izgalmas nagydíj elé nézhettünk. Sebastian Vettel az utolsó helyről a hetedikre ért fel, csapattársa Mark Webber viszont megnyerte a futamot. Nézzük mi történt a mai napon.


Sebastian Vettel rajtja nem úgy sikerült, ahogy azt a német versenyző elképzelte. Rögtön az elején defektet kapott. Felipe Massa is kikényszerült a boxba új gumikért. Valószínűleg a Fernando Alonsoval történő ütközése miatt kapott defektet. Az élen Mark Webber vette át e vezetést, Lewis Hamiltont és Robert Kubicát megelőzve. Vettel az utolsó helyről próbált meg előrébb jönni. Michael Schumacher elsőként jött ki a kerekcserékre. Utána érkeztek sorban a többiek is, Fernando Alonso, Rubens Barrichello, Kamui Kobayashi, Robert Kubica sorrendben. Fernando Alonso megelőzte Robert Kubicát, de szabálytalanul-legalábbis a versenybírák szerint-, így a sportfelügyelők később megbüntették. A spanyol pilóta arra panaszkodott, hogy Kubica kitessékelte őt a fűre, viszont a lengyel versenyző Alonsot panaszolta be, amiért az szabálytalanul előzött, lerövidítve ezzel a pályát. Nem sokkal később Robert Kubica Renault-ja megadta magát. Jenson Button a 22. körben érkezik kerékcserére. A lágy gumik eddig bírták a terhelést. Eközben Fernando Alonso a német Nico Rosberget üldözte. A biztonsági autót a 28. körben küldik be a pályán lévő törmelékek miatt. Pedro de La Rosa letört hátsó szárnydarabkái miatt jött be a Safety Car. A verseny 30. körében újraindul a verseny, Fernando Alonso pedig rögtön kimegy a boxutcaáthajtásos büntetésére, így az utolsó helyre esik vissza. Sebastian Vettel lépeget előre Fernando Alonsoval egyetemben. Nekik jól jött a biztonsági autós fázis. Vitaly Petrov hibáját kihasználva a Red Bull német versenyzője a 10. helyre jött fel, majd ezt követően a 9. helyet is megcsípi. Felipe Massa a verseny 40. körében érkezik a boxutcába. A csapat nem várta a brazil pilótát, aki egy kicsúszása után elkoptatta az abroncsait. Sebastian Vettel megelőzte Michael Schumachert, így a 8. helyre jött fel, és elkezdte Adrian Sutilt üldözni. Jaime Alguersuari feladja a versenyt nem sokkal a verseny vége előtt. Fernando Alonso két körrel a verseny vége előtt defektet kapott, mivel Liuzzi autója hozzáért. Adrian Sutil-Sebastian Vettel-Michael Schumacher-Nico Hülkengerg- az ő négyesük így vonatozott egészen az utolsó körig, amikor is Sebastian Vettel az utolsó körben megelőzte a Force India német pilótáját. A futamot Webber győzelmével intették le, őt követte Lewis Hamilton és Nico Rosberg.


Végeredmény:


1.Webber, 2. Hamilton, 3. Rosberg, 4. Button, 5. Barrichello, 6. Kobayashi, 7. Vettel, 8. Sutil, 9. Schumacher, 10. Hülkenberg,11. Liuzzi,12. Buemi,13. Petrov,14 Alonso, 15. Massa, 16. 17.Trulli, 18. Kovalainen, 19. Glock, 20. Chandhok, 21. Yamamoto

(kép: motorsport.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése