2010. október 10., vasárnap

Vettel visszatért az élre

Az elmúlt futamon szerzett második helye után egyet előre lépve, megnyerte a Japán nagydíjat Sebastian Vettel, ezzel pedig sokat ledolgozott a hátrányából. Mögötte a csapattársa végzett, aki ezzel a második hellyel növelte előnyét a bajnokságban, immár 16 ponttal vezet a harmadik helyet megszerző Alonso, és a vele holtversenyben álló Vettel előtt.
Lewis Hamilton visszacsúszott a negyedik helyre a tabellán, ám így is örülhet, mivel a váltóhibának köszönhetően majdnem feladni kényszerült ezt a versenyét is. Button 31 pontos lemaradása már tetemesnek számít, három futam alatt kellene ledolgoznia, így ő már csak abban bízhat, hogy az előtte állók legalább egyszer nulláznak... és még ez sem biztos, hogy elegendő lenne a végső győzelemre.
A nap hőse Kamui Kobayashi, aki ötször előzött ugyanabban a kanyarban.
Még a rajtrácsra való felálláskor összetörte az autóját di Grassi, így el sem rajtolhatott. Nem jártak jobban azok sem, akik ott voltak, négyüknek az első kanyarig sem tartott a verseny. Petrov Hülkenberget, Massa pedig Liuzzit ütötte ki a verseny első másodperceiben, mindannyian feladni kényszerültek a versenyt. Később Kubica vesztette el a jobb hátsó kerekét - egyelőre tisztázatlan körülmények között. Sutil motorja felmondta szolgálatot, kanyarokon keresztül folyatva az olajat maga mögött - kész csoda, hogy senkinek nem esett baja... Rosberg szintén a palánknak vágta az autóját, olajon csúszott meg, és már nem tudta megfogni az autóját.

Két hét múlva - elviekben - Koreai Nagydíj, mindenki számára egy új pálya következik... három futam van még hátra az idei évadból, amin 75 pont szerezhető... az első öt közül mindenkinek nagy szüksége lenne ezekre a pontokra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése