2010. november 14., vasárnap

Vettel győzött, övé a világbajnoki cím is

A szombati időmérő edzést követően a Ferraris Fernando Alonso lépéselőnyben volt, ugyanis azzal a harmadik helyével már világbajnok lett volna (persze, ha Webber sem nyer), ám semmi sem úgy alakult, ahogy azt előre várhattuk...
A rajtot követő első körben már szükség volt a Safety Car-ra, Schumacher ugyanis megpördült, a Force Indiás Liuzzi pedig telibe találva őt, kiütötte mindkettejüket a versenyből. Jöhetett a biztonsági autó, többen ekkor végrehajtották első kerékcseréjüket - mint később kiderült, ez volt a nyerő taktika.
Alonsot a rajtnál megelőzte Button, így már az első kanyarba is csak negyedikként fordult el, és innentől csak lefelé vezethetett az útja... Alonsot végig szorosan követte Webber, de megelőzni nem tudta őt.
Az Alonso-Webber-Massa hármasból elsőként Webber jött ki, őt követte közvetlenül Massa is, de hiába ragadt be az ausztrál Alguersuari mögé, még így is sikerült visszatérnie Massa elé. Nem sokkal ezután Alonso is meglátogatta a boxot, ő meg tudta tartani a helyét Webberrel szemben, de addigra olyanok is eléjük kerültek, akik már túl voltak a kerékcseréjükön, így csak előzéssel lett volna esélyük előrébb kerülni. Erre azonban 40 kör alatt sem került sor... így Alonso csak a 7. helyen fejezte be a versenyt - miközben legfeljebb 4. lehetett volna - Vettel pedig hibátlan versenyzéssel megnyerte a versenyt is, és a világbajnoki címet is. Egyedül Hamilton volt rá néhány körön keresztül veszélyes, de ez a probléma is hamar elhárult a német feje fölül.

Sebastian Vettel tehát a 2010-es világbajnok, a Red Bull pedig a konstruktőri bajnok, így idén mindent vittek, amit tavaly még elszerencsétlenkedtek. Megérdemelten lettek bajnokok, jövő márciusban pedig következik az újabb évad, újabb nyerési esélyekkel...
Évek óta először fordult az elő, hogy aki az első versenyt megnyerte, az nem tudta megnyerni a világbajnokságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése