2011. január 26., szerda

Már csak egy hely kiadó

Az utóbbi években már az adott Forma-1-es idény végén középpontba kerültek a pilótaigazolások. A téli szünetben rendre az új szerződések és az első tesztek zavarják fel az állóvizet, az idén azonban ez elmaradt. A sztárpilóták maradtak tavalyi munkaadójuknál. A Red Bull, a McLaren, a Ferrari, a Mercedes, a Renault, a Toro Rosso és a Lotus a 2010-es versenyzői felállással vágnak neki a jövő esztendőnek is. A középmezőnynél és a kisebb csapatoknál azonban néhány versenyzőt leváltottak. Az eddigi információk alapján 2011-ben 4 újonc pilóta színesíti majd a Forma-1 mezőnyét.

A Williams csapattól távozott 2010 legjobb újonca, Nico Hülkenberg, helyét a GP2 tavalyi bajnoka, Pastor Maldonado veszi át. A finn fiú jövőre a Force India tesztpilótai állását tölti majd be. Az indiai csapatnál más változás is történt, Vitantonio Liuzzi ülését - a 2010-es esztendőben tesztelői szerepet betöltő - Paul di Resta kapta meg.
A Sauber már az Olasz Nagydíjat követően megvált spanyol versenyzőjétől, Pedro de la Rosa-tól. Idény közben Nick Heidfeld dolgozott a helyén, jövőre viszont az újonc Sergio Perez kap lehetőséget a csapatnál.
A Virgin Lucas di Grassit váltotta a szintén újonc, Jerome D’Ambrosio-ra. A belga fiú tesztelt már a tavalyi évben szabadedzésen.
A mezőny egyetlen még szabad ülése a Hispania-nál van, Narain Karthikeyan csapattársát keresik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése