2011. január 29., szombat

Sergio Perez

Tanulóévek
Sergio Perez Mendoza 1990. január 26.-án Guadalajara-ban, Mexikóban született. Családjában nem ő az első, aki az autóversenyzésben találta meg a számítását, bátyja a Nascar Corona Series versenyzője, Antonio Perez.

Sergio első versenyeit 2004-ben Amerikában, a Skip Barber National Championship-ben futotta. A következő esztendőt - a mexikói Telmex vállalat közreműködésével - már a Német Formula BMW ADAC sorozatban töltötte. A bajnokságban két évig versenyzett, második évadját a 6. helyen fejezte be. Ezt követően Mexikó csapatát erősítve egy kis tapasztalatot szerzett az A1GP-ben.
2007-ben a Brit Formula-3-ban két dobogós helyet szerzett. A következő szezont is itt töltötte, az év elején vezette a bajnokságot, végül a 4. pozícióban zárt.

GP2-es kategóriák
A GP2 Ázsia 2008-2009-es idényében a Campos Grand Prix csapatnál versenyzett Vitalij Petrov csapattársaként. Sakhir-ban és Losail-ben is győzedelmeskedett.
2009-ben a GP2-ben folytatta a versenyzést az Arden csapatnál. Az évet a 12. pozícióban zárta, legjobb eredménye egy valenciai 2. hely volt. Ezután ismét csatlakozott a GP2 Ázsia sorozathoz, két futamon erősítette a Barwa Addax istállót. 2010-re maradt a csapatnál a GP2 fő sorozatában, 5 futamgyőzelemmel „ezüstérmes” lett, a 2011-es év másik F1-es újonca, Pastor Maldonado mögött.

F1-es lehetősége
A Telmex anyagi támogatásával bejutott a Forma-1-be, 2011-ben a Saubernél Kamui Kobayashi csapattársa lesz. A mexikói fiú újoncként szerepel majd a száguldó cirkuszban, de nagy előnye lehet, hogy részt vett a Pirelli teszteken.

Kép: autoevolution.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése