2010. április 3., szombat

Mark Webber kiváló taktikával nyerte az időmérő edzést Sepangban


Melbourne után a Kuala Lumpuri időmérő edzés is izgalmasra sikeredett. Rögtön az edzés első részében eső fogadta a pályára érkezőket. A kis csapatok rögtön a kvalifikáció elején kilátogattak az aszfaltra, hiszen az eső nem kis fennakadást okozott számukra. Többen kicsúsztak a pályáról, mert az autójuk irányíthatatlanná vált. A tavalyi világbajnok, Jenson Button a Q1-ben feladta a küzdelmet, ugyanis a vizes pályán megcsúszott és a kavicságyban landolt. A nagy csapatok versenyzői rosszul jártak azzal, hogy az edzés második felében jöttek ki a pályára. Nyilván abban reménykedtek, hogy az eső majd alábbhagy. Ez viszont nem jött be, a Q1 második felében ugyanis álló víz fogadta az élmenőket, akik igencsak szenvedtek a pályán. Kiesőink az első részben tehát: 24. Lucas di Grassi 23. Bruno Senna 22. Karun Chandhook 21. Felipe Massa 20. Lewis Hamilton 19. Fernando Alonso 18. Jarno Trulli
Az Q1 győztese a Renault-val Robert Kubica lett.


Az edzés második részében a legtöbb versenyző extrém esős gumikkal vágott neki a kvalifikációnak. Voltak, akik azonban még a Q2 elején bevállalták az intermediate abroncsokat. Az időkből látva azonban ez jó döntésnek bizonyult. Vitaly Petrov többször átvezette a vezetést intermediate gumikkal. Majd ezt követően az élen folyamatosan változott a helyzet. Sebastian Vettel, majd Robert Kubica vette át a Q2 irányítását. Az edzés második szakaszának végén az eső újra főszerephez jutott. Így ismét azok jártak jól, akik rögtön kijöttek a pályára és futottak néhány gyors kört.
Kiesőink a Q2-ben: 17. Jenson Button 16. Timo Glock 15. Heikki Kovalainen 14. Jaime Alguersuari 13. Sebastian Buemi 12. Pedro de la Rosa 11. Vitaly Petrov
A Q2-t a Red Bull német versenyzője, Sebastian Vettel nyerte.


A Q3-at megszakították egy-két kör megtétele után. Az edzést egy vihar miatt kellett leállítani. Negyed óra múlva aztán ismét folytatódott a viadal a kvalifikácó utolsó szakaszában. Az edzés során mindenki felrakta az extrém esős gumikat. Az idők folyamatosan változtak. Az időmérő edzést Mark Webber nyerte, a második helyen Nico Rosberg végzett, harmadik helyen pedig Sebastian Vettel zárta az edzést. További sorrend: 4. Adrian Sutil 5. Nico Hülkenberg 6. Robert Kubica 7. Rubens Barrichello 8. Michael Schumacher 9. Kamui Kobayashi 10. Vitantonio Liuzzi.
Mark Webber kitűnő taktikai érzékkel győzte le riválisait. Az ausztrál volt ugyanis az egyetlen versenyző, aki intermediate gumikkal teljesítette a Q3-at. A többiek ezt nem vállalták be, ők maradtak az extrém esős abroncsoknál.

(kép forrása: http://www1.pictures.zimbio.com/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése