2010. április 3., szombat

Ki mit vár a holnapi futamtól?


Mint azt a mai napon is láthattuk, az eső elmosta az időmérő edzést. A megkérdezettek nagy része azonban holnapra is esőt jósol. A Ferrari spanyol pilójáta, Fernando Alonso is közéjük tartozik. A kétszeres világbajnok hátulról kezdheti meg a holnapi versenyt, mivel csapata eltaktikázta magát az időmérőn, és ennek köszönhetően Alonso csak a 19. helyről vághat neki a holnapi futamnak. Alonso azonban nincs elkeseredve a mai eredménye miatt, ám a holnapi napra viharokat és felhőszakadást vár.
„Azt gondolom, hogy esni fog, hiszen késő délután, a verseny időpontjában általában mindig esik, így a holnapi futamon rengeteg változás lesz, így mindent bele kell adnunk, és meg kell próbálnunk javítani a helyezéseinken"-nyilatkozta a spanyol pilóta.
A kvalifikáció második helyezettje sem aggódik a holnapi nap miatt. Úgy érzi száraz pályán képes az autója jó eredményeket produkálni, ám esős körülmények között sincs ez másként.
„Nagyon nehéz versenyre számítok, piros zászlókkal tarkítva. Bízom benne, hogy célba érhetek és jó eredményt érünk majd el – ha száraz lesz, az oké, ha viszont esni fog, hát annak is rendben kéne lennie.”-mondta a német pilóta.
Az eddigi legjobb eredményet hozta Kamui Kobayashi számára a Maláj Nagydíj időmérő edzése. A japán versenyző a kilencedik helyre hozta be a Sauber Ferrarit. Nem véletlen tehát, hogy Kobayashi a pontszerzést tűzte ki célul a vasárnapi futamra.


Folytatás holnap a Maláj futamon!

(kép: http://motorsport.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése