2010. május 10., hétfő

Barcelona után

A hétvégi Spanyol nagydíjat követően a csapatok némi képet kaptak arról, hogy hol is állnak a bajnokságban.
A Red Bullok még mindig szárnyalnak, az időmérő edzéseken lehetetlen őket megfogni, és a futamon se sok esély van rá... Jól látszott ez Webber teljesítményén, aki tökéletes rajt-cél győzelmet aratott, egy percre sem adva át vezető pozícióját. Nem volt ilyen szerencsés viszont Vettel, akinek fékproblémái akadtak a verseny során. A mérnökök a kavicságyban nevezték meg a hiba forrását, konkrétan abban, hogy egy kavics beszorulhatott a féktárcsák közé.
Ugyanígy gondolják a McLarennél is, Hamilton két körrel a verseny vége előtt kapott defektet, a csapat vezetője, Martin Whitmarsh elmondása alapján nagyban hozzájárulhatott ehhez a pálya mellett található kavicságy is.
A verseny után kiderült, hogy a Williams-es Barrichello is vibrációs problémákkal küzdött, szintén egy beszorult kődarabnak "köszönhetően".
A Ferrarinak még mindig van hova fejlődnie, a versenytempójuk már megvan (látszik ez abból is, hogy Alonsoé lett a 3. leggyorsabb kör), ám egy körön még nem az igazi az olasz gárda tempója. Pedig Monaco következik, ahol talán a legfontosabb az időmérő eredménye...
Michael Schumacher viszont szárnyalt! A nemzetközi sajtó is ódákat zeng a hétszeres bajnokról (az első négy futam utáni újságokat nem akarja valaki elővenni?), akárcsak a Mercedes üzletvezetője, Nick Fry: "Visszatért a ragyogás...". Ezzel el is mondott mindent.
Hétvégén száguld tovább a cirkusz, jön a ragyogó Monaco, sokunk kedvenc pályája. Remélhetőleg igazi izgalmakkal (amik nem a feltartásokból adódnak majd).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése