2011. január 30., vasárnap

A Ferrari embléma - írta Lacee

Szinte mindenki ismeri a Ferrari emblémáját, melyen egy "Cavallino Rampante", egy ugró ló látható.

Az embléma ötlete, hogy egy Ferrarin szerepeljen, 1923. június 17-én született meg. Enzo Ferrari ekkor találkozott Ravennában megnyert Grand Prix versenyén Paolina grófnővel, akinek fia Francesco Baracca az olasz hős, aki az első világháború idején a légierőnél tett szolgálatot. Baracca mindig egy fekete ágaskodó lovat festetett repülőgépe oldalára. A grófnő az említett időpontban, arra kérte Enzo Ferrarit, hogy versenyautója oldalára ő is festesse fel ezt az emblémát, azzal az indokkal, hogy ez majd szerencsét hoz neki. Természetesen a grófnő kérésének eleget téve a versenyautó oldalán ott volt a ló, de Enzo Ferrari egy kicsit változtatott rajta. Ugyanis az emblémát Ferrari szülővárosának, Modenának színére festették, tehát sárgára. A ló farka eredetileg lefele lógott, ami - a jelenlegi Ferrari emblémából gondolva - Enzo Ferrarinak felfelé állva jobban tetszett.

Tájékozódott szemek észrevehették, hogy a Ferrari lova sokban hasonlít a Stuttgart város címerén szereplő ágaskodó lóra. Ennek oka az lehet, hogy egy felvetés szerint Baracca az ágaskodó ló
figurát először a háborúban tekinthette meg egy német repülőgép oldalán. Érdekes, hogy a Scuderia szó istállót jelent, mint ahogy Stuttgart neve is, valamint Stuttgart más autógyár mellett a Porschénak is otthont ad, melynek védjegye szintén egy ló.

Forrás: wikipedia Kép: t1.gstatic.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése